Известие

Collapse
No announcement yet.

Взех си 166 JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Взех си 166 JTD

Здравейте на всички! От 10 дена съм собственик на 166 JTD. Преди това карах Е200 Мерцедес.Какво да кажа за Алфата освен че е прекрасен автомобил.Онзи ден и направих един тест Велинград - Истамбул и обратно и просто съм очарован от колата.Забравих да спомена че е 150к.с и е с чип./няма такова вървене/.Имам доста въпроси но всичко с времето си.
    Първо да питам относно пушенето.При настъпване пуши доста черно.казаха ми че е от чипа.Вярно ли е това?
    Искам до питам и за разхода по борд. компютъра.Четох теми и сотанах с впечетлението че на повечето колеги или показва вярно или по малко разход, а на мен е обратното.Пълна пълна ми показа 6,3 а по комп. 7,8.Възможна ли е такава разлика?
    Да питам и за климатика.При мен не включва компресора.Ходих да проверят фреона и се оказва че има, но във Велинград няма къде да проверя с диягностика къде е проблема.Да се сещате за нещо което мога да проверя сам /имам предвид получават ли се проблеми с бушони, релета и т.н/
    И последно да питам за джанти.Моята е със 17ки с гуми 225/45.Искам да си взема за зимата 16ки обикновенни.Та въпроса ми е има ли изобщо такива или са все лети.Където и да питам в моргите по Велинград и Пазарджик все няма.Ако някой продава да пише.Ако някой иска може да направим бартер за 16 лети защото чесно да ви кажа тези ми идват големи.Джантите ми са 5бр.
    Това е за за сега.Май доста въпроси истрелях.Ако нещо съм объркал моля да ме извините.
    Attached Files
    Last edited by ihalachev; d.m.y г., 15:57.
    Алфа 166 JTD 136к.с + чип

Първо честито за Алфата
    Та относно черното е нормално да и до някъде е от чипа
    Виж обслужи си я като за първо време, но в доверен клубен сервиз, за да не се ядосаваш после
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Честито колега много ти е хубава Алфата

Comment

Alfa 166jtd,1999

Comment

Честито! Мого е красива, със здраве да си я караш и много да и се радваш!
          От Германия ли е внесена? Че май съм я гледал в немското мобиле?
          Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
          AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
          Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Има си железни, мойта я взех с такива. Не мога да те ориентирам иначе откъде да търсиш. Аз не ги ползвам мойте, но ги пазя резервни. Звъни по морги, порови във форума, има телефони
            166, 2.4 JTD'00

Comment

Честито и от мен.Сега трябва да си разбрал , каква заблуда е всъщност марката "Мерцедес" и колко много е подценена "Алфа Ромео" на този фон.А за джантите търсиш 5/108 има и 16-ки , даже колегата Н.Николов в раздела продава предлага няколко модела.Така , че успех!
              Alfa Romeo Giulietta 170hp

Comment

Благодаря зя поздравите.Колата е Италианска просто съм сложил немски номера за да карам че нямаше никакви.Обслужил съм я напълно но пак препушва.Относно джантите където и да питам по моргите все няма.Действително има лети но нещо се поохарчих и не ми се дамат сега пари та за това търся обикновенни.
                Attached Files
                Last edited by ihalachev; d.m.y г., 21:58.

Comment

Честито колега Интересно ми е какво ще кажеш за разликата в интериора между Мерцедеса и Алфата
                  Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                  Та относно черното е нормално да и до някъде е от чипа
                  Не е нормално ... (ако ремапа е качествен)

Провери си внимателно всички маркучи около турбото,кулера... Може да изглеждат външно здрави , но направи ли налягане си проличава от къде "диша" ... Това е от пресен пример с едно чипнато ЖТД , което след смяна на един от маркучите спря да пуши

А ламаринени 16" има , но много грозни ... Порови се из раздела за платени обяви и другия за автомобили на части
                  Last edited by RoMeO_156_GTA; d.m.y г., 22:00.
                  Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
                  Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
                  Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

Първоначално публикувано от RoMeO_156_GTA Покажи съобщение
                    Честито колега Интересно ми е какво ще кажеш за разликата в интериора между Мерцедеса и Алфата

Не е нормално ... (ако ремапа е качествен)

Провери си внимателно всички маркучи . Може да изглеждат външно здрави , но направи ли налягане си проличава от къде "диша" ... Това е от пресен пример с едно чипнато ЖТД , което след смяна на един от маркучите спря да пуши

А ламаринени 16" има , но много грозни ... Порови се из раздела за платени обяви и другия за автомобили на части
                    Какво да кажа за интериора!Просто разликата е космическа.6 години карам само Мерцедес и в интерес на истината автомобилите от тази марка са много добри относно здравина, возия и престиж, но на база интериор, динамика и визия са много назат от Алфата.Просто тази кола като вървене чак ме плоши.Относно здравината ще видим.Както казва един приятел кеф цена няма.Ако има нещо по маркучите като казваш няма ли да промени вървенето?Не че знам как трябва да върви на тази кола ама като я настйпиш просто излиза от кожата си.И на кои маркучи да обърна внимание?

Comment

ЧЕСТИТО ТОВА Е КОЛАТА

Comment

Честито за колата.
                        Пушенето най-вероятно е от чипа.
                        Не ми се вярва да има спукан маркуч, щото казваш че колата върви доста...
                        Ако "тегли" от мн. ниски обороти (1100-1200) мапера се е поунесъл. Освен ако не е било такова желанието на клиента.
                        Още един ремап ще оправи нещата.

П.П. това е малко наизуст де щото зависи кога (при какви обороти в движение) изпушва колата
                        Last edited by Ilko Ivanov; d.m.y г., 22:26.
                        Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
                        Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

Първоначално публикувано от Ilko Ivanov Покажи съобщение
                          Честито за колата.
                          Пушенето най-вероятно е от чипа.
                          Не ми се вярва да има спукан маркуч, щото казваш че колата върви доста...
                          Ако "тегли" от мн. ниски обороти (1100-1200) мапера се е поунесъл. Освен ако не е било такова желанието на клиента.
                          Още един ремап ще оправи нещата.

П.П. това е малко наизуст де щото зависи кога (при какви обороти в движение) изпушва колата
                          Изпушва най вече при 2 и 3 и то доста щом га виждам в огледалото.Все още нямам наблюдения на какви обороти как се държи/тъйкото я карам от една седмица и всичко ми е още чуждо/, но при 60-65км. на 5 направо полудявя а на трета с тази скорост направо не се одържа.
                          И какво е ремап?

Comment

И какво е ремап?
                            чип тунинг
                            най-просто казано
                            Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
                            Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

Честито и от мен и безаварино

Comment

Working...
                              X